úterý 9. července 2013

Hovězí steak na salátku s parmezánem




Suroviny:
Hrst trhaných salátů
5 cherry rajčátek
1/3 papriky
parmezán
hovězí steak
pepř
sůl
olivový olej

Postup:

Maso vytáhneme z ledničky a necháme půl hodiny ležet, aby dostalo pokojovou teplotu. Mezitím si opereme a natrháme salát. Já dávám většinou ledový, nebo polníček. Opláchnuté rajčátka a papriku, nakrájíme na drobnější kousky. Maso opepříme, osolíme a potřeme olivovým olejem ze všech stran a vložíme na rozpálenou pánev, která ihned reaguje. Maso opékáme přibližně 4 min z každé strany. Celková délka záleží na tloušťce masa a vaší oblibě v propečení. Necháme přibližně 5 min odpočinout. Na hluboký talíř vložíme hrst salátů, zasypeme pokrájenou paprikou a rajčetem. Lehounce zasněžíme parmezánem a jdeme zase na maso. To nakrájíme na pár plátků a pokládáme na připravený salát. Ráda maso dozdobím cibulkou, kterou rychle osmahnu ve šťávě, která zbude po masu na pánvi.

Ať Vám chutná.


1 komentář:

  1. Teda, to vypadá úžasně! :-) Hovězí naprosto miluju a tahle kombinace vypadá více, než dobře :)

    http://hedwica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat