úterý 9. července 2013

Zapečený lilek s kuskusem




Suroviny:
1 lilek
100 g ochuceného kuskusu
1/2 cibule
2 stroužky česneku
6 ks cherry rajčat
hrstku sušených hub
olivový olej
pepř
sůl
vaničku cottage bez příchuti

Postup:
Lilek rozkrojíme podélně napůl a vnitřky vydlabeme. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky, "vaničky" z lilků posolíme a necháme vypotit. Kuskus připravíme podle návodu. Kupuji jen tento druh, ostatní mi nepřipadají jedlé. Mezitím na oleji zpěníme cibulku, přisypeme kostičky lilkové dužniny. Osolíme, přelijeme hrnkem vody a dusíme doměkka. Sušené houby namočíme do studené vody, taktéž uvaříme doměkka a scedíme. Dušené lilky smícháme s houbami, hotovým kuskusem, okapanými rajčaty nakrájenými na půlky. Dobře promísíme a hmotou naplníme vydlabané a osušené lilky. Povrch vydatně potřeme olivovým olejem, každou půlku posypeme jedním stroužkem rozdrceného česneku a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 50 minut.

Podáváme s Cottage sýrem.

Ať Vám chutná.



1 komentář:

  1. Naprosto luxusní kousek! Hned bych si dala ke snídani s čerstvou bagetkou:-)

    OdpovědětVymazat