Suroviny:
Hrst trhaných salátů
5 cherry rajčátek
1/3 papriky
parmezán
hovězí steak
pepř
sůl
olivový olej
Postup:
Maso vytáhneme z ledničky a necháme půl
hodiny ležet, aby dostalo pokojovou teplotu. Mezitím si opereme a natrháme
salát. Já dávám většinou ledový, nebo polníček. Opláchnuté rajčátka a papriku,
nakrájíme na drobnější kousky. Maso opepříme, osolíme a potřeme olivovým olejem
ze všech stran a vložíme na rozpálenou pánev, která ihned reaguje. Maso opékáme
přibližně 4 min z každé strany. Celková délka záleží na tloušťce masa a vaší oblibě v
propečení. Necháme přibližně 5 min odpočinout. Na hluboký talíř vložíme hrst
salátů, zasypeme pokrájenou paprikou a rajčetem. Lehounce zasněžíme parmezánem a jdeme zase na maso. To nakrájíme na pár plátků a pokládáme na připravený salát. Ráda maso dozdobím cibulkou, kterou rychle osmahnu ve šťávě, která zbude po masu na
pánvi.
Teda, to vypadá úžasně! :-) Hovězí naprosto miluju a tahle kombinace vypadá více, než dobře :)
OdpovědětVymazathttp://hedwica.blogspot.cz/