čtvrtek 17. dubna 2014

Time for smoothie

Photo by Polyvore 
Z důvodu mé trvalé ignorace snídaní přes týden a nízké konzumace ovoce a zeleniny...ne že by mi nechutnala, ale než se to umyje, než se to nakrájí a než se upraví, to si radši vždycky vezmu chleba. Znáte to? Tak s tím je konec. Zavedla jsme smoothie ovocné ráno a salátový zeleninový večer. A už měsíc mi to perfektně funguje.
Dnes se zaměříme na smoothie a později se určitě dostanu i k salátům. :-)

Co nenajdete na záhonu si za pár korun pořídíte v obchodě.
Já sama žádný záhon nevlastním, takže na mě zbyla varianta druhá. Což mě moc netrápí, protože ceny ovoce a zeleniny jdou se začátkem jara dolů rychlostí světla, a tak místo péče o zahrádku googlim nové a nové "recepty". Za ten měsíc už jsme jich vyzkoušela pěknou řádku. Nebudu si hrát na dokonalou, jednou se to skoro nedalo vypít. Třeba kombinace bílého grepu s růžovým a jahodou, byla natolik hořká, že jsem po konzumaci měla dvě hodiny vyrážku na obličeji a dekoltu. :-( Spousta pokusů ale vyšla a tady je ochutávka.


Grep-banán smoothie 


1 větší růžový grep
1 menší pomeranč
2 banány
hrst jahod
Vymačkaný grep a pomeranč přilijeme do mixéru s oloupaným banánem a hrstí čerstvých jahod. Vše společně rozmixujeme a máme na tři dny hotovo.




Mango-avokado smoothie

 
2 zralá manga
1 měkké avokádo
Limeta na zakápnutí
pár lístků máty  
Manga oloupeme škrabkou na brambory a nakrájíme na menší kousky. Avokádo rozpůlíme a lžící vydlabeme do mixéru a spolu s mangem a lístky máty rozmixujeme a nakonec zakápneme limetkou.


Ananas-mango smoothie s malinami

1/2 ananasu
1 celé mango
2 banány
250g hroznového vína (bílého)
hrst malin (používám mražené z M&S) a kapku citronu  
Hroznové víno vymačkáme v odšťavňovači, případně rozmixujeme v mixéru a pasírujeme přes cedník. Očištěné a oloupané mango, ananas a banán dáme do mixéru a spolu se šťávou z hroznů rozmixujeme na kaši. V tuto chvíli do zbylé směsi v mixéru přidáme maliny, které spolu se směsí rozmixujeme a máme hotovo. Smoothie je poté možné doředit vodou a nebo zakápnout citrónem pro snížení sladkosti.

Sojamilk smoothie

 
250 ml sojového mléka s vanilkovou příchutí
2 banány
200g mražených borůvek 
Všechno to naházíme do mixéru, rozmixujeme a můžeme podávat. Žádná věda.





Množství uvedená u každého receptu mi většinou vystačí na tři snídaně. Kombinace se dají různě prohazovat a získáte tak nové chutě. Piji cestou do práce nebo u pročítání ranní pošty. A jak snídáte vy?



14 komentářů:

  1. Smoothie jsem ještě nedělala a asi se tato chyba stane minulosti kombinace manga a avokada zni vážně úžasně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem je nandala do salátu s kozím sýrem to ti je taky parádička. :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. většinou si udělám tři lahvičky a za tři dny jsou pryč. :-) V lednici samozřejmě. :-D

      Vymazat
  3. Dala bych si to ze sojového mléka ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám ho do smoothie dost často i čokoládové, nebo banánové, ale nechtěla jsme dělat pět receptů na sojamilk smoothie. :-)

      Vymazat
  4. miluju smoothie, zrovna jsem si dělala zelený smoothie do kterýho dávám špenát s mátou a je to nejlepší věc na světě :)) ale ten grep-banán musím vyzkoušet, miluju grep i banán, musí to být skvělý!!

    Na mém blogu probíhá giveaway, budu ráda když se zúčastníš. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. smoothie som si ešte nikdy nerobila, ale už veľa krát som ho chcela skúsiť :) určite sa inšpirujem nejakým receptom od teba - aj keď mango veľmi nemusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také jsme nebyla milovníkem manga, ale ze začátku jsem ho dávala méně a pak postupně přidávala a už jsme si ho ochotná dát i do salátu. :-)

      Vymazat
  6. mňam :3

    http://michelleeskingdom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak dneska se chystám vyzkoušet grep-banán smoothie :-) to by měl ten náš mixér zvládnout :-)

    OdpovědětVymazat