sobota 14. září 2013

Hrášková polévka


Suroviny:
250g hrášku
Kostka zeleninového bujónu
1 větší cibule
Mletý pepř
Sůl
Olej
2 lžíce mouky
1,5l vody


Postup:
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibulku. Zlatavou cibulku pak zaprášíme moukou a vyčkáme do zlatavé barvy, takto připravený základ zalijeme vlažnou vodou, při tom rychle mícháme. Přidáme hrášek a povaříme 30min. Poté přidáme bujón a vaříme dál, dokud hrášek nezměkne. Podle chuti dosolíme a opepříme. Na závěr rozmixujeme tyčovým mixérem.

Podávat můžeme s restovanou slaninou na cibulce.

Ať Vám chutná.


9 komentářů:

  1. It looks yummyy..
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com
    http://instagram.com/beingbeautifulpooja

    OdpovědětVymazat
  2. looks tasty!
    http://koluirina.blogspot.ru/

    OdpovědětVymazat
  3. mmmm, in Holland we have soup that looks the same and
    you call it "erwtensoep" , looks delicious!!
    check our new post!!
    greetings from Holland
    http://www.we-heart-fashion.com

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, jsem prostě polévková a tuhle bych si hned s radostí a chutí dala:-)!
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  5. Milujem polievky. Musím vyskúšať. Vďaka za tip :)

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Looks so delicious, thanks for sharing the recipe. The photos are great!
    XX, elle
    http://mydailycostume.com/

    OdpovědětVymazat
  7. slaninku by som vynechala ale polievka vyzerá veľmi chutne

    http://l0veyourselffirst.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat