neděle 1. září 2013

Fazolové lusky na smetaně




Suroviny:
Na tři menší porce potřebujete:
1/2 pytlíku mražených fazolových lusků bonduelle
1/3 pytlíku mražené baby mrkve bonduelle
1 lžíce olivového oleje
250 ml zakysané smetany
část vody z uvařených fazolek
1 lžička sladké papriky
1 středně velká cibule

brambory
vejce

Postup: 
Fazolky a mrkev uvaříme ve slané vodě, potom si vodu slijeme, ale nevylijeme ji, protože část jí budeme potřebovat. Na rozehřáté pánvi na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme papriku, zamícháme a hned přidáme část vody z fazolek. Metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a fazolky. Dochutíme solí a vše ještě chvíli povaříme.

Podáváme s bramborem a vejcem natvrdo.


Ať Vám chutná.

6 komentářů:

  1. Nesnáším tyhle posty o jídle, dostanu totiž vždycky okamžitě šílenou chuť a hlad:-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za komentář u mě na blogu :) Shlédla jsem tvůj blog a jsem tvým novým pravidelným čtenářem ;) ps. jídlo vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  3. vyzerá to skvelo! :) Som nový follower, potešila by som sa, keby si followla späť. ;)

    OdpovědětVymazat