úterý 16. července 2013

Bylinková čočka



Suroviny:
4 porce
1 lžíce olivového oleje
2 nakrájené karotky
2 nakrájené řapíky celeru
1 středně velká nakrájená žlutá cibule
4 stroužky utřeného česneku
1 šálek suché čočky, omyté a přebrané
2 snítky čerstvého tymiánu, nakrájené na kousky
1 snítka čerstvého rozmarýnu, nakrájená na kousky
Voda (asi 2 šálky)
2 lžičky olivového oleje
Šťáva z půlky citrónu
2 lžičky vinného octa

Postup: 
Do středně velké pánve nalijte olej. Přidejte zeleninu a česnek. Restujte při středně vysoké teplotě do měkka. Přidejte čočku, tymián, rozmarýn a vodu. Přiveďte k varu, snižte teplotu, promíchejte a přiklopte pokličkou. Vařte, dokud čočka nezměkne. Tzn. asi 25 minut. Hlídejte jestli není potřeba podlít ještě vodou, aby se vám to nepřipálilo. Odstraňte kousky tymiánu a rozmarýnu a čočku přendejte do mísy. Přidejte olej, citrónovou šťávu a vinný ocet. Dobře promíchejte. 

Podávat můžete samostatně, nebo také s vejcem na tvrdo.

Ať Vám chutná.

3 komentáře:

  1. Vypadá to dobře, asi to vyzkouším! :) Jinak já dělám cizrnový salát a všichni ho zbožňujem :)
    můj blog: http://melange-soul.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat