čtvrtek 2. července 2015

Indonésie část první - Jáva

Loni v říjnu jsem se vydala za poznáním do jihovýchodní Asie. Cílovou destinací byla Indonésie, kde jsme strávili tři týdny plné dobrodružství. Nechyběly opuštěné pláže s rozbouřeným oceánem, skok ze skály či vodopádu a ani výšlap na aktivní sopku.  První část treku jsme strávili na Jávě a té je věnován dnešní post.
Lehce před polednem jsme přistáli v Jakartě, kde jsme se rozhodli spočinout na první noc a odpočinout si po náročném letu. Naší první zastávkou na Jávě byl Bandung, kde jsme navštívili čajové plantáže Gedeh a sopečný kráter Tangkuban Prahu. Toho dne jsme zjistila, že čajový keř není žádná křehká rostlinka - slušně jsme si odřela nohu.
Pangandaran - klid a pohoda, které zde panují jsou opravdovým balzámem na duši. Pro mě se zde zastavil čas a opravdu jsem si tady odpočinula. Za návštěvu bezesporu stojí Green canyon a Green Valley odkud si odnáším silný zážitek v podobě seskoků do řeky. Škoda, že jsme tu nezůstali o den či dva déle, vyzkoušela bych serfování a navštívila národní park...
Borobudur - buddhistický chrám pod křídly UNESCO, který je nejnavštěvovanější turistickou atrakcí v celé Indonésii. Ve stejný den jako my ji navštívil také Mark Zuckerberg :-)
Gunung Merapi 2 968 m - nejlepší a 100% ten nejsilnější zážitek z Indonésie. Noční výstup na Merapi, byl náročným dobrodružstvím a nemyslím si, že by se mi na něj vztahovala má cestovní pojistka :-D Pohled do kráteru aktivní sopky při východu slunce stál za každý pád i odřeninu po cestě nahoru, ty pády cestou dolů už byly trochu mimo budget, kdo by to byl řekl, že dolů to bude horší, než nahoru :-)
Gunung Bromo a Kawah Ijen - doporučuji vynechat sestup do sirného dolu, jednodušeji se tak vyhnete případnému udušení, nám to bohužel nikdo nedoporučil. Zdejší horníky, kteří tahají 60 až 100 kg síry na zádech a za kilo síry pak dostanou 30 haléřů skutečně obdivuji. Za návštěvu však určitě stojí vyhlídka s pohledem na Gunung Bromo při vycházejícím slunci a také návštěva samotného sopečného kráteru, ještě tohoto večera jsme se procházeli po písečné pláži na Bali. Trajekt z Jávy na Bali za 17 Kč mi toho dne udělal největší radost. :-)






11 komentářů:

  1. Nádherné fotky! :) musí to být neuvěřitelný zážitek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je nádhera. Osobně mě asijské země nikdy moc nelákaly, ale myslím, že bych se nechala přemluvit :)

    OdpovědětVymazat
  3. úžasné fotky, hneď by som šla aj ja, muselo to byť skvelé :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. wow! skvele fotky a vypada to skvele zazitky:) urcite pojedu jednou se tam podivat:) dekuji za tipy

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. parádne fotky! :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. to je naprostá nádhera! Vypadá to tam skoro jako v jiném světě. Určitě bych se tam také jednou chtěla podívat (já se chci podívat všude a vidět všechno :D ). :)

    OdpovědětVymazat
  7. super post! určite by som sa tam rada niekedy pozrela :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, vezmete mě příště s sebou? Jsem malá, skladná, nenáročná a i si to zaplatím ;o)
    Šárka

    OdpovědětVymazat