neděle 11. srpna 2013

Krémové lasagne s čerstvým špenátem



Suroviny:
Na 4 menší porce potřebujete:
250 g lasagní
200 čerstvého listového špenátu
250 ml smetany ke šlehání,
200 g ricotty
100 g parmezánu
2 žloutky
1 cibuli
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Postup: 
Cibuli nakrájejte nahrubo a na oleji ji nechte krátce zesklovatět (doporučuji prostornou pánev). Přidejte opláchnutý špenát, aby se spařil (přidejte trošku vody a na chvíli pánev přiklopte). Stáhněte plamen a do základu vmíchejte ricottu, sůl, pepř a žloutky. Promíchejte a můžete vrstvit (cca dvě lžíce do patra)! Pekáček vymažte smetanou a na dno vyložte plátky lasagní. Pak následuje část náplně a opět těstoviny. Vše opakujte, dokud vám suroviny zbývají. Poslední vrstva jsou pak lasagne. Pekáček přelijte smetanou, zasypte parmezánem a dejte do trouby péct při 180 stupních Celsia zhruba na 25 minut.

Ať Vám chutná.

11 komentářů:

  1. Jé, to vypadá moc dobře:-) Někdy to musím zkusit:)

    hedwica.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tomu se říká "dokonalost na talíři". Letím do poloprázdné ledničky (protože jsem dostala hlad) a zítra...jasně, zítra tohle zkusím uvařit, protože se tomu nedá odolat. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  3. Thanks for the comment on my blog! I am following you now :)

    www.fashiondupes.com

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, mňam, vypadá to opravdu lákavě, lasagne se chystám také konečně uvařit:-).
    http://glamourandbeautyforyou.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, tohle je super! Lasagne jsem nedělala asi 5 let, budu to muset napravit! Díky za recept!

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  6. That looks delicious! Following you back now :)

    http://ncboodah.blogspot.ca

    OdpovědětVymazat
  7. Thanks for following me .. Folowing u back on GFC :)
    www.glamngloss.net

    OdpovědětVymazat