neděle 7. července 2013

Jídelníček - týden první



Začnu s chutí a s chutí také skončím :-)


Pondělí:
Snídaně: müsli s jahodami a ořechy – dvě vrchovaté lžíce, 2dcl mléka
Svačina: banana shake
Oběd: čerstvý špenát na smetaně s vejcem
Svačina: mandarinka
Večeře: zapečený lilek s kuskusem a houbami podávaný s cottage sýrem
Pitný režim: voda: 1,5 l, zelený čaj: 0,5 l

Úterý:
Snídaně: müsli s jahodami a ořechy – dvě vrchovaté lžíce, 2dcl mléka 
Svačina: paprika a gerways s pažitkou
Oběd: pečené kuřecí stehno, rýže, kompot z červené řepy
Svačina: tvarohový dezert
Večeře: listový salát s rajčaty, paprikou a parmezánem, hovězí steak
Pitný režim: voda: 1,5 l, zelený čaj: 0,5 l

Středa: 
Snídaně: ovesná kaše čokoládová
Svačina: jablko, eidam dva plátky
Oběd: čerstvý špenát na smetaně s vejcem
Svačina: rajče s mozzarellou a bazalkou – malý salátek
Večeře: zapečený lilek s kuskusem a houbami podávaný s cottage sýrem
Pitný režim: voda: 1,5 l, zelený čaj: 0,5 l

Čtvrtek: 
Snídaně: müsli s jahodami a ořechy – dvě vrchovaté lžíce, 2dcl mléka Svačina: meloun vodní
Oběd: pečené kuřecí stehno, rýže, kompot z červené řepy
Svačina: salátová okurka a řapíkatý celer na tyčinky s bílým jogurtem
Večeře: listový salát s rajčaty, paprikou a parmezánem, hovězí steak
Pitný režim: voda: 1,5 l, zelený čaj: 0,5 l

Pátek: 
Snídaně: dvě volská oka s rajčaty
Svačina: kozí sýr + 2 celozrnné plátky
Oběd: špagety s bazalkovým pestem a čerstvými rajčaty, kuřecí kousky na olivovém oleji
Svačina: fit tyčinka s ořechy
Večeře: brokolicový krém s krutony
Pitný režim: voda: 1,5 l, zelený čaj: 0,5 l

Sobota: 
Snídaně: vaječné omeleta se zeleninou
Svačina: miska jahod
Oběd: šopský salát s kuřecím masem
Svačina: meloun vodní
Večeře: brokolicový krém s krutony
Pitný režim: voda: 1,5 l, zelený čaj: 0,5 l

Neděle:
Snídaně: banana shake
Svačina: jogurtový nápoj
Oběd: špecle se sýrovou omáčkou
Svačina: šopský salát - malá miska
Večeře: brokolicový krém s krutony
Pitný režim: voda: 1,5 l, zelený čaj: 0,5 l

Nejsem milovníkem stáním u plotny. Taky si vařím převážně jen sama pro sebe, a tak se v mém jídelníčku na týden něco opakuje. Nakoupím si v neděli na celý týden a do supermarketu či řeznictví už po zbytek týdne nepáchnu. Ještě ten samý večer si navařím, případně předpřipravím, obědy a večeře na pondělí a úterý. V pondělí, úterý a ve středu se tak vyhnu kuchyni obloukem. Ve čtvrtek si připravím rychlovku na pátek a částečně na víkend. V neděli si dám to, na co mám k obědu chuť a poté si připravím jídelníček na další týden a kolotoč se roztáčí znovu.

Výhodou připraveného jídelníčku je ušetřený čas a také připravenost na malý hlad.


Přeji všem dobrou chuť.


1 komentář: