neděle 12. ledna 2014

Peru

Je tomu už tři měsíce co jsem měla možnost navštívit toto nádherné místo na naší planetě. Každý den jsem něco nového viděla, ochutnala, prožila, potkala... Byly to úžasné tři týdny volna z nichž dva jsem prožila v Peru a právě jemu dnes věnuji svůj post.
Po náročném balení a ještě náročnějším letu přes Atlantický oceán naše letadlo dosedlo na Peruánskou půdu ve městě Arequipa. Nemohli jsme si přát lepší začátek...
Čaje z čerstvých rostlin byly samozřejmostí a nezapomněli jsem ochutnat ani proslulý čaj z koky, který dle mého názoru chutná jako čaj kopřivový, takže žádná sláva, ale časem si člověk zvykne, je totiž ideálním parťákem v boji s výškovou nemocí. Kromě této slavné rostlinky jsem se seznámila také s Cedronem, který vidíte na obrázku a který jsem si v usušené podobě odvezla také domů.
Čerstvé ovoce kam se jen podíváte co jste si neutrhli přímo na ulici jste za pár drobných sehnali na tržnici. Za mě to vyhrál meloun Pepino. Z ovoce jsme se snažili vyzkoušet vše co nám přišlo na oči a neznali jsme. A věřte že toho bylo dost.
Výlet k Solnému jezeru a sešup na kole z Pichu Pichu (ano čte se to přesně tak, jak vás napadá:-)) byl nádherným adrenalinovým zážitkem na který budu ještě dlouho vzpomínat. Po cestě dolů jsem si také nezapomněla zranit koleno, takže jsem následující tři dny jen pokulhávala.
Právě když se ozvala bolest v koleni nás čekal sestup do Colca kaňonu, který je druhým nejhlubším kaňonem na světě. Den a noc v kaňonu byla opravdu silným zážitkem a to původně nebyl vůbec v plánu.
Zaslouženého uvolnění po treku v kaňonu se nám dostalo v místních termálních lázních. Cesta tam i zpět vedla pouze po vysutém mostu nad řekou. Voda byla tak horká, že se v ní nedalo vydržet déle než patnáct minut. 
Cestou do městečka Puna na jezero Titicaca.
Jezero Titicaca nešlo vynechat z programu i když jsme byli varováni před jeho komercí, která zde skutečně byla. Přesto vím, že si to musí každý zažít, aby pochopil. A navíc když vyjde počasí tak máte krásné fotky a ještě krásněji spálené tváře.
Výlet na Incká pohřebiště nebyl tím zážitkem na který budu vzpomínat celý život, ale obloha toho dne přímo čarovala. Navíc to byl volnější den před odjezdem do Bolívie, takže jsme od něj ani moc nečekali. Pořídila jsem si tu parádní svetr, který jsem o pár dní poději někde vytratila.
Po návratu z Bolívie, o které připravuji článek na příští týden, jsme zamířili do městečka Cusco, které je známou mezistanicí na cestě za Machu Picchu.
Cestou na Machu Picchu jsme se zastavili v pohádkovém Ollantaytambu, kde volně poletovali Kolibříci a voněly Eukaliptové lesy.
Místo a den kvůli kterému jsme do Peru jeli a ten jediný den nám pršelo. To místo Vám vezme dech. A je úplně jedno jestli prší nebo paří slunce. Machu Picchu nemůžete vynechat.
Cesta do posvátného údolí. Maras, Moray a Pisac.
Před odletem z Limy jsme nemohli vynechat Pacifik.
Uteklo to jako voda, byly to nádherné dva týdny v Peru. Kam se podívám letos? Kam byste se chtěli podívat vy?

22 komentářů:

  1. to je nádhera! ♥
    perko101.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. opravdu nádherné, jednou bych se tam též chtěla podívat :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je krása :3 raz tam hádam pôjdem :)
    a určite by som chcela vidieť japonsko, kultúru záhrady alebo čínu - hlavne Hallelujah pohorie :)

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda a pro mě zajímavá inspirace na příští rok.

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji tyhle posty z cest, doopravdy oceňuji každý z nich. Je to nádhera tvoje fotky, moc ráda bych se tam podívala. Celkově bych se konečně zase ráda podívala mimo Evropu po dlouhé době. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Po stopadesátéšesté - krásné fotky:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky! Mně nejvíc učarovalo Cusco a Arequipa, Titicaca bylo trochu zklamání.. A Machu Pichu je úžasné, stihli jsme tam východ slunce a měli naštěstí krásně. Akorát kdyby tam ty vlaky nebyly tak drahé.. cestou zpět jsme to nakombinovali pěšky do Santa Teresa a pak autobusy postupně do Cusca.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Vlak je opravdu drahý, jeli jsme vždy jen jednu zastávku do Ollantaytamba a z tama Kolektivem do Cusca...

      Vymazat
  8. What a wonderful trip and spectacular photos . OI love the ocean pictures and you riding the bike. Thaanks for sharing!
    XX, Ellehttp://mydailycostume.com

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné fotky! to je luxus! :)

    OdpovědětVymazat
  10. WOW, these photos are AMAZING <3

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. wowww!! incredible pics!!!
    kisses...

    http://zapatosrojosmoda.blogspot.mx/

    OdpovědětVymazat
  12. OMG! Beautiful photos. I like it :))
    I fallow you dear... :))

    http://kappa-girl.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. What a wonderful place!

    http://www.mypetitecorner.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný fotky, určitě jste si to náramně užili:-) Být tam přidala bych ještě i Brazílii. K. Ž. 3VP:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Great place to visit!
    On the first picture it looks like the Rice Terraces here in the Philippines :)

    Mind following each other?

    BlLOG: http://chieislove.blogspot.com/
    FB PAGE: https://www.facebook.com/pages/Lauren-Parohinog/1413804368857007
    GFC: https://plus.google.com/u/0/+LaurenAshleychie
    BLOGLOVIN': https://www.bloglovin.com/chieislove

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Lucie! moc hezký článek. Přála bych si i my mohli vymezit celé tři týdny na cestování po Peru. Budeme tam však pouze 8 dní, cestovat budeme celkově celou Latinskou Amerikou. Začneme v Kolumbii, pokračovat budeme právě v Peru, dále Bolívie a jestli se to povede skončíme v Brazílii. Chtěla bych se zeptat, jestli byste nám uměla poradit co z Peru za tak krátkou dobu rozhodně nesmíme vynechat? Našli jsme si už spoustu informací tady: dovolená Peru, v plánu máme zatím samozřejmě Machu Picchu a Limu, zajímal by mě však ale i váš názor z osobní zkušenosti.
    Předem děkuji za odpověď, R.

    OdpovědětVymazat