250g dýně Hokaido
Kostka zeleninového bujónu
1 větší cibule
Sůl
lžíce másla
2 lžíce zakysané smetany
1,5l vody
Postup:
V hrnci rozpálíme lžíci másla a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibulku. K zlatavou cibulce přidáme na drobno nakrájenou dýni bez slupky, takto připravený základ zalijeme vlažnou vodou a povaříme 30 min. Poté přidáme bujón a vaříme dál, dokud dýně nezměkne. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na kašičku. Podle chuti dosolíme. Na závěr přidáme dvě lžíce zakysané smetany.
Podávat můžeme se sýrem, který se v polévce krásně roztopí.
Ať Vám chutná.
Yummy! :)
OdpovědětVymazathttp://pearlinfashion.blogspot.co.at/2013/10/red-dress-look.html
such cute post! you are great!
OdpovědětVymazatparticipate in my giveaway: http://fashionpassionomg.blogspot.pt/2013/10/word-play.html
Tak tuhle jsem ještě nejedla ,vlastně ještě nic z dýně:)
OdpovědětVymazatAle vypadá moc dobře :)
Dokonalá lahůdka. To jsi mě potěšila. Dýňová polévka patří (aspoň pro mě) k podzimu stejně neodmyslitelně jako štrůdl a horká čokoláda. ;-)
OdpovědětVymazatVivi
Supr, díky za recept Luci :) Já dýňovou polévku taky zbožňuju, jen ji znám trochu jinak - slanou s trochou česneku a pak sladkou verzi s rýží, ta je taky skvělá ♥
OdpovědětVymazatTWF Kami*
dýňovou polévku jsem ochutnala pouze 1..ale byla vynikající a tudíž děkuji za recept!! :)
OdpovědětVymazat